לפני שאנו ניגשים לבנות אתר וורדפרס, אנחנו צריכים שני דברים; מקום לאחסן אותו, מה שנקרא שרת, ודומיין, שזה השם, או ליתר דיוק – הכתובת, של האתר שלכם.
במדריך הזה נעבור על השלבים שיש לעשות, על מנת להתחיל לעבוד עם וורדפרס ולבנות את אתר החלומות שלכם:
- קנייה ופתיחה של שטח אחסון
- רכישת דומיין
- התקנת סביבת עבודה של וורדפרס
- התקנת תבנית
- התקנת אלנמטור
1. רכישת שטח אחסון
יש אינספור חברות, בארץ ובעולם, המספקות את השירות הזה, יש לבדוק שהחברה שבה בוחרים תומכת בוורדפרס וכי היא מספקת תמיכה טובה. למתחילים אנו ממליצים לבחור בחברה ישראלית גם בשל הנוחות של תמיכה זמינה בעברית וגם בשביל מהירות טעינת האתר. חברה מומלצת היא https://intercloud.co.il/.
בעת הרכישה תצטרכו לבחור את גודל החבילה לאתר שלכם. אתר תדמית או בלוג מתחיל יכולים בהחלט להסתפק בחבילה המינימלית ותמיד אפשר להרחיב לפי הצורך בהמשך.
2. התקנת סביבת עבודה של וורדפרס
לאחר רכישת חבילת אחסון, תקבלו במייל פרטי גישה לממשק הניהול שלו (נקרא Cpanel). משם, באמצעות כלי בשם Installatron, תוכלו להתקין וורדפרס. לרוב, חברת האחסון גם תיתן לכם הדרכה על המערכת ועל אופן התקנת אפליקציות, אם תצטרכו.
3. רכישת דומיין
אתם יכולים לקנות דומיין באותו מקום בו קניתם את האחסון או דרך www.box.co.il או ספק דומיינים אחר. רוב ספקי הדומיינים מספקים את אותו שירות באותה עלות פחות או יותר. התשלום על הדומיין נעשה לשנה וצריך לחדש אותו כל שנה.
בשלב זה יש לכם דומיין ויש לכם שטח אחסון אך עדיין אין שום דבר שמקשר ביניהם. במעמד רכישת הדומיין, או בכל מועד מאוחר יותר, תתבקשו להזין בלוח הניהול שלו את פרטי שרתי ה DNS) Nameserver) של חברת האחסון שבה בחרתם לאחסן את האתר שלכם. פרטים אלה יסופקו לכם על ידי חברת האחסון עם רכישתו, והם משמשים לקישור בין הדומיין שרכשתם לבין האחסון החדש שפתחתם. כל חברת אחסון תוכל להדריך ואף לבצע את הגדרת אותם Nameservers בעבורכם.
כך ייראה האתר שלכם לאחר התקנת הוורדפרס, מבחוץ:
4. התקנת תבנית
כדי להתחיל לעבוד תצטרכו תבנית. וורדפרס עובדת עם תבניות אותן אפשר לערוך בהתאם לצרכים שלכם. אנחנו בטק ג׳אמפ אוהבים מאד לעבוד עם תבניות של פוג’ו; הן בעברית, יש להן המון אפשרויות והן עובדות מושלם עם אלמנטור שעושה את החיים פשוט קלים יותר (כלי חשוב שנכיר בהמשך). התבניות הללו הן בתשלום אז אם לא מתחשק לכם להוציא על כך כסף, אתם יכולים לבחור באחת מהתבניות החינמיות שבאות עם וורדפרס.
התקנת תבנית מתבצעת על ידי לחיצה בלוח הבקרה על עיצוב—> תבניות —> בחירה התבנית הרצויה החינמית.
או העלאת תבנית, במידה וקניתם תבנית של פוג׳ו, ואז בחירת הקובץ שהורדתם מהאתר של פוג׳ו:
חשוב מאד להתקין גם תבנית בת ולעבוד עלייה. ברגע שתרכשו את התבנית מפוג׳ו תקבלו גם קובץ של תבנית בת, אותה מתקינים באותה צורה ובוחרים אותה בתור התבנית הפעילה. תבנית בת היא חשובה כדי שבעדכונים של וורדפרס, שאנחנו עושים מדי פעם, לא יידרסו כל מיני שינויים שביצענו.
הנה עוד הסבר קצר על מה זה תבנית בת ואיך מייצרים אחת כזו (למקרה שלא רכשתם תבנית של פוג׳ו שבאה עם תבנית בת) https://tinyurl.com/ycg78ell
התקנו סביבת עבודה ותבנית, עכשיו להתקנת האלמנטור.
5. אלמנטור - מה זה בכלל?
אלמנטור הוא תוסף לוורדפרס, פיתוח של חברה ישראלים שעושה את בניית האתרים לפשוטה ואינטואטיבית יותר. זהו בעצם עורך דראג אנד דרופ (drag and drpo) שמאפשר לנו לבנות דפים בלייב ולראות אותם תוך כדי עריכה. האלמנטור מאפשר לנו חלוקה פשוטה לאזורים, למשל אם נרצה שיהיו ארבע תמונות בשורה זו לצד זו. כמו כן הוא מכיל אינספור ווידג׳טים (widget) שהם אלמנטים מוכנים שמשתמשים בהם לרוב באתרי אינטרנט כמו גלריית תמונות, תיבת טקסט, גלריית המלצות ועוד ועוד.
כדי להתקין את האלמנטור אנחנו נלך לתוספים –> תוסף חדש, ונחפש elementor בשורת החיפוש
למתקדמים ניתן לרכוש את האלמנטור פרו שמאפשר עוד אינספור אפשרויות את התוסף ניתן לקנות באתר של אלמנטור ולהוריד למחשב https://elementor.com/pricing/
ואז להתקינו על ידי לחיצה על הכפתור ״תוסף חדש״ בתוספים –> תוסף חדש, ואז נבחר את הקובץ אותו הורדנו.
זהו אתם יכולים להתחיל לעבוד ומכאן השמיים הם הגבול למה שתוכלו עם הזמן ללמוד ולעשות עם האתר שלכם.
באתר הבא אתם יכולים לצפות בכמה סרטוני הדרכה נוספים http://www.greencode.co.il/?page_id=501
טיפ אחרון
כל עוד האתר שלכם בתהליך בנייה, ואתם לא רוצים שגולשים יוכלו להגיע אליו בטעות מחיפוש בגוגל, לפני שסיימתם לעבוד עליו, מומלץ לבקש ממנוע החיפוש של גוגל שלא יציג אותו בתוצאות חיפוש של אנשים, כך הוא יישאר מוסתר עד השלב שתהיו מוכנים לחשוף אותו לעולם. כדי לעשות זאת לכו להגדרות> קריאה> לסמן בווי את הבקשה מגוגל לא לאנדקס את האתר.